رئیس سازمان سینمایی: باید سبد کالای سینما را متنوع کنیم وزیر فرهنگ: تشییع ‌پیکر شهدای اقتدار ایران در تهران، شکوه دیگر از همبستگی ایرانیان بود درگذشت «لالو شیفرین» آهنگساز فیلم «ماموریت غیرممکن» آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۷ تیر ۱۴۰۴) حضرتی: راه فرماندهان و دانشمندان شهید ادامه دارد کارگردان ایرانی نامزد جشنواره نالیوود کانادا و برنده جوایز سن‌دیگو شد هزار و ۲۰۰ ساعت برنامه رادیویی، ویژه محرم ۱۴۰۴ برنامه ریزی برای ساخت انیمیشن راتاتویی ۲ جدیدترین آمار فروش سینما‌های کشور (۷ تیر ۱۴۰۴) | فروش حدود هفت میلیارد تومان بلیت در ۳ روز استوری جدید حامد بهداد | تسلیت به مردم داغدار + عکس انتشار کتاب «مداح شو» برای کودکان و نوجوانان نگاهی به ضعف‌های سریال «ناریا»؛ از روایت آشفته تا قصه مبهم! سعید روستایی و پیمان معادی در فهرست رای دهندگان اسکار هشدار وزیر فرهنگ درباره صداهای تفرقه‌افکنِ پس از جنگ چرا آهنگ «بوم، بوم، تل‌آویو»؛ در پاسخ حملات موشکی ایران به اسرائیل جهانی شد؟ + ویدئو نقدی بر وضعیت کنونی شعر آئینی | احساسات و گریه در شعر سوگ‌محور باید همراه محبت ولایت و شعور باشد برگزاری نشست انتقال تجربه با حضور عادل تبریزی در سینما هویزه مشهد
سرخط خبرها

کارگاه «پژوهش، دریچه‌ای به نگارش» رویداد ملی روایت شهر برگزار شد | اهمیت پژوهش در فیلمنامه به روایت علیرضا رضاداد

  • کد خبر: ۱۸۰۱۶۶
  • ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۲
کارگاه «پژوهش، دریچه‌ای به نگارش» رویداد ملی روایت شهر برگزار شد | اهمیت پژوهش در فیلمنامه به روایت علیرضا رضاداد
سلسله رویداد هم آفرینی فیلمنامه مبنی بر هویت با عنوان «پژوهش دریچه‌ای به نگارش» با حضور علیرضا رضاداد، امروز ۲۹ مردادماه، در کارخانه نوآوری مشهد برگزار شد.
بیتا سخایی
خبرنگار بیتا سخایی

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا رضاداد با اشاره به اینکه بیشتر تمرکز ما بر روی نقش و اهمیت پژوهش است، اظهار کرد: یکی از ضعف‌های ما در فیلم‌سازی در ساختار‌های مختلف همچون مستند سازی و داستان نویسی  عمدتا ضعف فیلمنامه است و علت آن نقش پژوهش در فیلمنامه است.

دبیر چندین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، درباره اهمیت پژوهش و شیوه‌های پژوهش برای تولید فیلم  افزود: پژوهشی که برای تولید فیلم انجام می‌شود با پژوهشی که برای اثبات یا رد نظریه انجام می‌شود، متفاوت است بنابراین باید از منظر فیلم سازی به پژوهش نگاه کنیم.

کارگاه پژوهش، دریچه‌ای به نگارش رویداد ملی روایت شهر برگزار شد | اهمیت پژوهش در فیلمنامه به روایت علیرضا رضاداد

رضاداد تولید با بیان اینکه محتوا تصویری، از یک ایده شروع می‌شود و سپس به طرح تبدیل می‌شود، ادامه داد: بر روی طرح، پژوهش‌هایی انجام می‌شود و سپس فیلمنامه (متن) شکل می‌گیرد و در ادامه روند تولید، تولید نمایش و بازخورد را طی می‌کند.

به گفته این سینماگر، این موارد زنجیره‌ای است که هر محتوایی را تولید می‌کند.  همچنین منابع تولید، تجهیزات، نقدینگی، نیروی انسانی و خدمات، عناصری هستند که برای ساخت فیلمنامه به آن‌ها نیاز داریم. البته باید گفت که شیوه انجام کار و زمان در فیلم‌نامه‌ها متفاوت است.

این تهیه کننده سینما و تلویزیون تاکید کرد: در پژوهش برای تولید محتوا که قرار است به صورت تصویری ایجاد شود بیش از هر چیز، مخاطب مهم است.

مجری طرح فیلم سینمایی «محمد رسوال الله» با اشاره به پرسش‌های اصلی پژوهش برای تولید محتوا، گفت: «داده‌های مورد نیاز ما در چهار چوب طرح چیست؟ مخاطب و مخاطبان در این خصوص چگونه می‌اندیشند؟ چه تغییر نگرشی در مخاطب مورد انتظار است؟» از سری پرسش‌های مهم این پژوهش است. گفتنی است یکی از مهمترین انواع پژوهش، پژوهش‌های محیطی است یعنی زندگی با کسانی که جزو سوژه‌های اصلی فیلم‌ساز هستند.

این پژوهشگر با اشاره به دسته بندی پرسش‌های مخاطبان، ادامه داد: پرسش‌ها به دو دسته اولویت (اصلی) و فاقد اولویت (فرعی) تقسیم می‌شوند و البته باید گفت که پرسش‌های فاقد اولویت می‌تواند در فیلمنامه تغییرات ایجاد کند بنابراین نباید به سمت این پرسش‌های فرعی رفت.

رضاداد با اشاره به اینکه فیلم ساز باید به پژوهش‌های خود تسلط و آگاهی کامل داشته باشد، تاکید کرد: وقتی به فیلم او نقد شد، می‌تواند توضیحات کامل و قانع کننده‌ای برای نقد وارد شده ارائه دهد. فیلم ساز باید زاویه دوربین را تغییر دهد و به نقطه‌ای نگاه کند که برای مخاطب جذاب‌تر باشد. به این ترتیب پژوهش و بازخورد کمک می‌کند تا فیلم ساز درست گام بردارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->